...

Just nu har jag en lååång svacka,men jag hoppas den ger med sig snart!
Har haft så mycket att tänka på sista tiden så det kanske inte är underligt att man blir lite down.
Men man får ta tag i en sak i taget så reder det nog ut sig,hoppas jag!


blä

Förstår inte varför man har ständig huvudvärk,mycket att tänka på,mycket att göra,allt rörigt just nu.phu!!
Ja det är ju inte konstigt att man har ständig huvudvärk ,egentligen :)

Insamling "den jävla idioten"

Ibland känns det som om man klagar över så små saker o ting i livet.Igår var en sån dag,då nog fler än jag hittade Maddes blogg,jagefrisk! En tjugoårig tjej som inte fick så lång tid här i livet.
Och när man läser hennes blogg och hennes mammas kommentar, då kan ingen hålla tårarna tillbaka! Man känner med dem och alla andra i samma situation.
En stor kram till er alla som kämpar!!!
På barncancerfondens hemsida har det startat en insamling till minne av madde.
Insamlingen heter "den jävla idioten" det var vad madde kallade sin cancer.


Jorå

Jag har bestämt mig för att inte kommentera mina 2 föregående inlägg mer just nu!
Är nog lite höst trött och försöker liksom dra igång igen :) vilket inte alltid är det lättaste,he.
Idag har jag faktiskt inte gjort någonting, jo jag har läst lite. Eller rättare sagt,pluggat. kul kul,sant!
Faktiskt så är det roligt att lägga lite energi på det,man har ju lagt energi på annat som egentligen KRÄVER energi.
Det är inte lika kul. Men ny dag imorgon och nya tag, yiipie!!
I am a happy girl :) hm


sönderkokt

  • det är kört
  • fortfarande samma läge
  • hur ska jag
  • få tillbaka sinnesro
  • ?
  • SKITFÖRBANNAD också
  • återkommer om det
  • kanske!

Överkok

  • min hjärna
  • har nu
  • i tre
  • dagar blivit
  • överkokt!
  • =
  • vansinnigt trött

skola

Idag har jag börjat skolan,hastigt o lustigt.Bestämdes på en dag!!!
återkommer om detta då dagen varit lååååååååååååång

Nostalgi!



När jag fick denna mjölkanna och bjällra,grät jag floder.När jag var en liten mindre tjej, var jag sommarbarn hos Sture och Märta i Småland på deras stora bondgård. Där var jag från att jag var 4 år tills jag fyllde 13 år. Och efter det höll vi kontakten. Jag har så många helt otroliga minnen från den tiden, det var lite som barnen i bullerbyn.
Sture och Märta blev mommo och moffa för mig och min lillasyster.
Mjölkkannan är från ladugården och i den har det mjölkats för hand,bjällran har Märta använt att ringa i då mat och fika var färdigt.
Då Sture och Märta inte är i livet längre ville deras dotter Margareta attj ag skulle ha dessa saker som minne.Och tillsammans med dessa saker har jag flera flera minnen i hjärtat som jag alltid bär med mig!!

Förbenade bostongurka!


AJ AJ AJ, attans vad det dunkar.Tycker synd om mig själv! Snyft......

Strålande

  • solen skiner
  • himlen är blå
  • hoppas denna dag
  • blir en
  • bra
  • dag
  • :)

22.00 = trött

Vet inte alls vart förmiddagen tog vägen idag,knepigt! Men eftermiddagen har jag tillbringat på mitt arbete fram tills för 1 timme sen.Alla gick och snörvlade och hostade så nu vet jag vad som väntar :(
Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en bok men bjuder på ett underbart kort som min systerdotter tog på sig själv i somras,snacka om närbild :)


Ja så är det

Ja,då var det klart då! Nu har jag sagt upp min provanställning som platschef,och så tänker jag samtidigt hur klok är jag på en skala ? Men ibland måste man ta såna beslut,så är det. Jag ska nu återgå till mitt vanliga arbete som skötare,vilket jag ändå trivs med.Och samtidigt ska jag nu börja plugga på distans,Akutsjukvård! Det ser jag mycket fram emot då jag är jätte intresserad av den biten.Japp så är det med det!
idag har jag varit och hjälpt min yngsta att måla i hennes nya lägenhet,det blev superfint!Och vi var JÄTTE impade av oss själva förstårs :) Tänk att lite färg kan göra så mycket.
Nu ska jag ta och slappa lite framför tv:n, jobb dag imorgon.

Personlig Almanacka/superfin

  Jättefin och vill man ha en alldeles egen ,man designat själv, så är det bara att gå in och beställa på  http://personligalmanacka.paulanders.com/  275:- inkl moms. Man bestämmer även hur innehållet ska se ut. Väntar just nu på min:)

Skäms The Pirate Bay

Jisses, man går upp och är på bra humör och så läser man på Aftonbladet om Pirate Bay! Jag blirså jäkla förbannad, hur kan man ens komma på tanken att publicera dessa bilder på de 2 mördade barnen i Arboga?
Peter Sunde säger i aftonbladet Vi vill behandla folk med respekt !? Kanske han ska kolla upp vad det betyder.
De säger även att folk ska få sprida material som de tycker är viktigt?! Vad i helsike är viktigt med att sprida dessa bilder?Det skulle jag väldigt gärna vilja veta! Sanningen med dessa bilder är endast oändlig sorg för anhöriga.
Jag hoppas att ingen går in på The Pirate Bay och laddar ner dessa bilder,jag säger bara tänk ett steg till:
Tänk om det var dina anhöriga som visades på bilder på  nätet! Hemsk tanke!
Undrar verkligen om de som arbetar på The Pirate Bay skulle lägga ut bilder på sina egna barn om detta drabbat dem???????

Hmm

  • BLÄ
  • BLÄ
  • BLÄ
  • Så var det med det

Boss o Baloo

 Snacka om att ha det mysigt, nu har Boss (den svarta) blivit en aning modell större.Så nu delar han inte med sig av sin säng längre.Men Baloo är inte ledsen för det.han kryper gärna ner under täcket hos sin matte när hon är hemma:)

I dag är det arbetsdag,den börjar 14.00 och slutar 22.00,tänkte försöka hinna med lite fram tills dess.Ska hitta det där "goet" som jag hittade igår,så snart jag gjort det kommer jag nog igång!

Happy :)

  YES YES ,jag gjorde det!! En blick på crosstrainern och viljan var starkare

än tröttheten:). 5,5 km senare är jag nöjd och kan njuta av min trötthet på ett annat sätt :)

Trötter,det är jag

Idag har jag faktiskt inte gjort något speciellt alls,seg o trött.Beror kanske lite på vädret? Och natten förstårs,och kom sms:et? Jorå det gjorde det,tänk att man inte bara har kvinnlig intuition utan också en mamma intuition.
Men vad gör man inte:)
Jag har inte ens lagat mat,blev 2 micrade broccoli o bacon paj med smält vitlöks smör ovanpå.
Skulle vilja orka ställa mig och träna,men jag tror det uteblir idag.Om jag inte får ett jätte ryck vill säga,hur nu det skulle kunna hända?
Jag har fått en parfym som luktar jätte gott av min dotter,Sergio Tacchini BE-ST. Den är alldeles så där mjuk i doften som jag gillar,har väldigt svårt med starka parfymer.har provat ett par gånger men får huvudvärk av mig själv pga parfymen då.
Men den här är verkligen att rekommendera för er som vill ha det där lilla mjuka,milda.
Okej,nu ska jag ta ett stort kallt glas vatten och sen vet i sjutton vad jag ska göra.Men får väl bli en film,tjing!

Nattpass pågår

Ja än har telefonen inte låtit,sitter och lyssnar på musik på you tube,just nu Bon Jovi som sjunger halleluja.Efter den ska jag lyssna på Always.Jag känner att gäspningarna blir lite djupare och djupare,och kommer mer oftare än för en timme sen :) men läget är ändå lugnt behöver inga tändstickor till ögonlocken.Och det måste ju vara ett gott tecken :)
Jag tror hon jobbar i morgon så det borde ju inte bli så jätte jätte sent,kanske.
vad ska jag hitta på efter detta tro?Lägger man sig och läser kommer john blund ganska snabbt,så det går inte.
Längsta gäspen kom nu,15 sekunder:)! Nä man får nog lugnt sitta kvar här och söka lite roligt på you tube.
Hoppas jag inte behöver sitta till 03.00 och det då kommer ett sms "Du behöver inte hämta,sover hos en kompis"


Nattpass

Hemma igen efter en mycket trevlig-rolig-uppigande-teaterföreställning! man borde faktiskt gå på teater oftare,om man tycker om det vill säga.Och jag då som älskar teater och musikaler borde verkligen gå oftare,för jag blir så glad och varm i kroppen :) Och sen att man har en dotter som står på scen är ju bara ett plus!
Jaha, då har jag lte tid kvar att använda denna afton.Ska nämligen sitta uppe tills min yngsta dotter vill åka hem från krogen,ja hon är ju inte SÅ liten,typ 21år.Men då vi bor på landet och hon bor hemma ett tag nu, så vill man ju som mamma gärna se att hon kommer tryggt hem :)
Skulle aldrig vilja att mina döttrar går ensamna sent på natten,huga!
De får ringa mig när som helst på dygnet,jag rycker ut direkt.Nu är det så att de ringer ju inte speciellt ofta,det blir väl så när man är 21 0ch 23.De tycker nog att de kan ta hand om sig själva,men det allra viktigaste är att de VET att de faktiskt kan ringa mig i alla lägen.
Och det är väl så det ska vara:)


Så så stolt

Jag är ,jag säger det igen...så så stolt över mig själv!! :)
Från att varit en stor rökare i många många år, är jag nu en ickerökare som idag klarat av att gå EN TIMME på crosstrainern. Jag kom 11,1 km, det är så häftigt.
Alltså, det har ju tagit ett gäng månader att träna upp konditionen,men jag har idag nått ett mål som är så coolt.
Nu kanske det tar ett tag innan jag lyckas göra om detta men jag kan suga länge på denna gång. happy happy :)
Idag ska jag på teater med min syster och systerdotter,ska bli kul då vi inte hinner umgås allt för ofta ,eftersom vi jobbar hela tiden båda två.
Resten av dagen ser ut som följer: Lunch, dusch,hämta yngsta dottern på jobbet,hem,hämtas av syster,gå på teater och se äldsta dottern på scen,hem,sen efter det kan allt hända :)
Okej bara en gång till....Jag är stolt !!


Så är det med det!!!!

Jaha.Just nu känns det som om alla dagar är pretty much the same :) Vänta satt på mig hörlurar men glömde sätta på musiken,strax tillbaka.............................................................Okej. Så tokigt det blir ibland.
Ja vart var jag? Jo dagarna som är same same, det är som om man går i någon konstig lunk.Och samtidigt vet jag att det faktiskt bara är jag själv som kan ändra på dagarna, så de blir lite annorlunda.
Men samtidigt är det ju inte lätt att ändra på något innan man vet vad som stör en mest.Innerst inne vet jag nog,men vissa saker är svårare att ta tag i än andra.
Och jag tror att det är det svåra jag borde ta tag i först.Och gör jag det så kommer dagarna bli annorlunda,förstårs!
Jepp så är det med det,hur rörigt det än låter!
Jag säger som Justin Timberlake sjunger, "What Goes Around...Comes Around"


zzzzzzz

zzover snart! oj oj vad trött jag är.Men det finns ju bot för det och jag ska alldeles strax åtgärda det.Nu till och med,jag tror  att allt slutat fungera kroppsligt. Hoppas ialla fall benen bär mig till sängen!   stort gäsp

Fadder till späckhuggare!!

Eller något annat djur, gå in på wwf.se





Något att verkligen tänka på

Majonnäsburken och två koppar kaffe

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar.

Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna.

Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det. Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Naturligtvis fyllde sanden upp resten av tomrummen.

Han frågade ännu en gång om burken var full. Studenterna svarade med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

"Nu", sa professorn medan skratten klingade ut, "vill jag att ni påminns om att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna. Familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra sakerna som betyder något, som ett hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.

"Om ni lägger sanden i burken först", fortsatte professorn, "går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så... var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt.

Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

"En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log. "Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er; att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän."


Massage, oh så skönt!

Idag har varit en alldeles perfekt bra dag. Jag har varit med min syster på en ärenderunda.
Med det menas att man åker runt mellan olika affärer och handlar lite.Sen åkte jag hem och tränade , blev det vanliga  30 minuters passet. och det är så skönt att vara igång igen efter en liten hängig period.
När jag hade tränat klart blev det snabb dusch och sen iväg till syster yster igen.
hemma hos henne var det massage kväll,jag har haft lite ont i huvudet en längre tid så det var alldeles utmärkt att få massage.Och jisses vad det var skönt,visserligen gör det lite ont också men vad gör det,det gör ont på en skönt sätt konstigt nog.
Och nu när jag kommit hem känns det som om jag kan somna stående sittande eller vart som helst.
Så snart ska jag faktiskt krypa ner i sängen,och bara koppla av :)

Ajsing bajsing

Jippie jajäj! Jag klarade av gårdagen trots mitt humör och trötthet. Det är riktigt bra när man kan slå om och kan vara sig själv på jobbet trots sitt mående.Men när jag kom hem gick jag RAKA vägen till sängen och la mig direkt.
Så nu är jag utvilad igen!
Idag har jag en himla massa jobb att göra så jag ska snart sätta fart med det.
I förra veckan var jag i skogen med jobbet och plockade svamp, jag hittade 1 kantarell.De andra hittade lite mer,men den var god ialla fall.



RSS 2.0