Teknik!?

Ja,jag skulle ju lägga upp en film från delfinshowen idag.Men så är det ju det där med teknikens fantastiska värld.Det gååår inte,jag borde kunna för jag har gjort det förrut.Men nu är det light någonting i hjärnan,det är tvärstopp.
Så jag får vänta till dottra kommer eller ringer så jag får hjälp.Eller så kan det ju va så att det börjar fungera i hjärnan och då lägger jag upp filmen.
Vet inte om jag törs skylla på solen i det här läget,tror faktiskt helt ärligt att den är oskyldig.
Får väl bjuda på en till bild så länge ! :)

TIGERLAND


Kolmårdens djurpark

I dag har vi varit på kolmårdens djurpark,ska försöka lägga upp en film från delfin showen i morgon.
Nu är det läggdags....



Varning!Inget för känsliga!

Nu har vi varit på vårdcentralen igen med mammas ben, och denna gång hade jag kameran med mig. Så nu 2 veckor efter diagnosen rosfeber,ser min mammas knä ut så här :

          
Jag tycker väldigt synd om min mamma som älskar att vara i solen och nu helt får avstå pga detta. En konstig sjukdom,det blir ett litet sår någonstans på huden och det kommer in en  bakterie från den egna huden. Nu ska tilläggas att mammas ben varit mycket mycket svullnare..Det som är runt såret är huden från en blåsa som de stuckit hål på,för att få ut vätska som var i. Ja inte är det mysigt precis ,och jättesynd om mamma.

Baksida vs Framsida

Jag har försökt jämna ut min solbränna, det är helt otroligt att det blir lika konstigt varje sommar. Men det är ju jag det,typiskt mig alltså. Jag ser alltid ut som ett ying o yang märke. Och det beror ju på att jag alltid solar framsidan först och sen när jag vänder till baksidan :
1. jag orkar inte ligga lika länge som framsidan
2. jag springer upp o ner o fram o tillbaka
3.solen går i moln
4. med mera med mera

Så nu ser jag alltså ut som ying o yang märket !! Får jobba på det i morgon igen.  

Skulle ju lägga ut bilder på mammas ben,men glömde kameran. Men ska dit i morgon igen så det får bli lite fotografering då.
Tjingeling!

Vårdcentralen

Ja,då var det dags att åka till vårdcentralen med mamma.Denna rosfeber var en besvärlig sjukdom. Hon har fått en påse på benet som är full med vätska.Ska fota sen så får ni se,äckligt kanske?! men men.

Barnen i Bromma !!!

Det var första gången som jag blev så arg ,förbannad ,vannsinnig(stavas så kanske) .......fula ord ......fula ord. Jag grät  när det stog i tidningen om hur de levt och blivit behandlade under så lång tid. Hur ända ut i he...... kan det vara så här?
Jag blir GALEN när man försöker tänka sig in i hur de haft det, vilket man aldrig kan föreställa sig.
Och det värsta av allt är  att detta nog tyvärr förekommer bakom flera stängda dörrar. Usch jag mår illa,riktigt riktigt illa.
Ser du något misstänkt,som går att ta på. För deras skull AGERA allt du kan.Det ska jag göra.
Fy faan säger jag!





M.Jackson 1958-2009

Ja det är konstigt,mannen som aldrig ville dö, dog ung!
För 50 år är ju alldeles för tidigt.
En hel värld har stannat lite och allt handlar just nu om Michael Jackson.
Nästan i varenda blogg står det något om honom idag och det är ju inte så konstigt. En riktig Mästare på att skapa musik.
Alla kan hitta någon sång av honom som man tycker om,jag tyckte om mycket.
R.I.P Michael


Jättefiin tunika, nöjd! =)

Ett köp jag är såå nöjd med,tunika från HM,fin färg då man är lite solbränd






Och fick dessa jättefina träskor i morsdags present



Och så är jag supernöjd med denna tunika från Axelssons


Häpp

Idag kommer jag att vara very very inomhus,pga en rödtonad hud :)

Inte kan jag prata i telefon,ser lite tom ut utan luren,men den ligger i botten på våran fiskdamm. Jag är såå klantig ibland,eller ganska ofta.Det som känns lite sådär är att den är ganska ny.men men thats life. Tur det finns mobiltelefoner. Snart ska jag jobba jour,så nu ska jag ta lunch och sen duscha.

Som en Kräfta

Alltså,hallå...jag lär mig ALDRIG !! Jag som trodde jag hade koll på läget o soltid i dag. Närå, nu är jag knallröd som en kräfta. Och jag smörjer o smörjer, lite kylbalsam någon?
Förbenade bostongurka, ja ja jag vet .....skyll mig själv.
     


Envis Ros

Oh så varmt och skönt det varit idag,lite röd o bränd är jag allt. Så nu får jag ligga på is ett tag =)
Ibland är det så superskönt att vara ledig och inte göra något alls.Idag har det varit en sådan dag,det enda jag gjort är middag. Egen potatis sallad med pepparbiff, mumsigt. Jag blandade cream fresh, majonnäs,röd lök,purjolök,dill,salt och pepparmix. Sen hällde jag det över kokt svallnad potatis och geggade ihopp. Kladdigt gott!
Pratade med min mamma i telefon nyss,hennes knä är fortfarande varmt,svullet o rött. Så jag får kontakta vården i morgon igen, med strikta order från mamma att inte nämna ordet "tömma". Då skulle hon inte följa med om vi var tvungna att åka upp igen.Det är min  syster som skrämt lilla mamma,hon har nämligen tömt sitt knä en gång utan bedövning,och det gjorde jätte ont.Detta vill ju inte mamma uppleva förstårs.
Obehagligt är det ialla fall att det inte går över. Så i morgon får vi ta tag i rosfebern en gång för alla.
Jag har en "snäll" ros,den sitter på stortån.


God Morgon

Jag har sovit jättegott i natt, kan ju bero på att jag hade jouren på jobbet natten innan.Och då sover man ju mindre bra. Sitter nu och äter frukost,gröt utan mjölk. 2 koppar kaffe har jag hällt i mig innan gröten,måste ha kaffe först.Så fort jag hoppar ur sängen går fötterna till kaffebryggaren. Idag lyckades jag hälla ut burken med kaffe,så nu ligger det en hög kaffepulver och väntar på mig. Jag sa ett  antal fula ord och bestämde mig för att äta frukost innan jag tar upp det.
Det kanske var meningen att jag skulle behöva ta fram dammsugaren, springer omkring lite gråa saker runt golvet lite här o där. Så nu ska jag äta upp min gröt och sedan sätta fart med det jag måste ta för mig idag.

Hemma

Ja då var denna jour avklarad, nästa om ett par dagar. I morgon är det stor sol och jag ska ligga o loppa mig. NICE :)
Ska ju snart börja jobba natt, funderar på vad man ska äta då?
Pratar med dottra i mobilen svårt att skriva...........................hon säger att jag skriver bara väder. Och när jag kollar ser jag att det är ju sant...herregud!!
Nu får det bli ändring på detta....skärpning...no more weather....lite kanske :)

Så mysigt o varmt

Ja vad ska man säga? Solen skiner himlen är blå,allt är sådär jätte fint. Helt underbart väder!!!
Och jag ska iväg och jobba :(
Men nu är nog sommaren här för att stanna ett tag hoppas jag,så jag hinner nog också ta del av sol och värme =)
Ska jobba fram tills den 21 augusti,seen har jag semester i tre veckor innan jag börjar på nya jobbet. Men som tur är jobbar jag dag,kväll eller jour, och då får jag ju chans att sola på förmiddagarna. Nä nu ska jag in i duschen sen till jobbet. Ha en riktigt skön o solig dag, tjing!


 

I dagarna3

Torsdag 18/6
Följde med mamma till vårdcentralen och där fick vi remiss direkt till sjukhuset. Hennes sänka var  hög låg på 200 och den ska normalt ligga under 10.
Givetvis ville hon inte bli inlagd, så när de började prata om det så talade hon om för doktorn :
-om du ger mig såna där penicillin tabletter så kan jag ju åka hem
dr-du ska få antibiotika,men du behöver det intravenöst
mamma- intra vadå?
dr-in i blodet
mamma-jaha,är det såå allvarligt?
hon suckar djupt och börjar inse att hon måste bli kvar.Detta är en stor fasa för henne kan jag lova.
Så efter många timmar på akuten får jag åka hem och hon fick ett rum på Ava.
De misstänkte att det var Ros (hudinfektion som blivit av egna bakterier pga ett sår)

Fredag 19/6
Midsommar,upp klockan 6.30.Börja jobba 8.00
Men som tur är jobbade jag bara till 14.00 denna dag.På jobbet kom en skolklass och spelade musik på förmiddagen för de boende.De var jätteduktiga! Sen fick de glass och jordgubbar,vilket alla smaskade i sig med glädje.
Direkt efter jobbet åkte jag upp till mamma,hon var inte glad över sin situation och att det var midsommar.Jag sa att hon faktiskt kan äta sill och potatis vilken dag som helst.Och att vädret ändå inte var det bästa,hon muttrade lite men höll med om att det faktiskt var sant.Och att det viktigaste var ju att bli frisk. Hon fick ialla fall sill och potatis till middag så det var hon glad över. Jag åkte hem och åt grillad korv med bröd,glass i stora lass.
Inget speciellt midsommarfirande,var ganska trött. Film och sen sa det zzznark.

Lördag 20/6
Ja,vad har jag gjort idag? Sov länge till 9.30 ,jisses.Åt frukost,styrde lite hemma,åt lunch.Sen åkte jag till mamma. Hon hade svarat jättebra på antibiotikan,så hon fick åka hem till kvällen. Gissa vem som var glad ,ha ha . Jag var där vid 12.30 och när de sa att hon skulle få  åka hem efter maten 17.00. Ja då packade hon ner allt blixtsnabbt och bäddade sängen. jag sa då att hon kanske skulle vänta lite. Men hon sa nä nä,nu ska jag hem,
Jag började jobba 14.00 så jag var tvungen att åka,men vi kom överens om att hon skulle ringa mig på jobbet så kunde jag åka ifrån och hämta henne. När klockan var 17.30 började jag undra varför hon inte ringde? Och när jag då ringde upp sa de att hon precis gått!!
Stor suck,hon gav sig iväg hem haltande, eftersom benet ju inte är så bra ännu. När jag väl fick tag i henne så fråga jag hur hon egentligen tänkte,men då ville hon ha en promenad och få frisk luft. I och för sig bor hon väldigt nära sjukhuset men ändå!
Jag jobbade klart till 22.00 och nu sitter jag här och har ätit 2 knäcke och lite yoghurt,ska gå och lägga mig strax. I morgon ska jag skjutsa dottra till jobbet och sen ska jag till mamma . Vi ska till apoteket så hon får ut medicinen,och sen ska jag jobba.
Men som sagt nu säger jag god natt och hoppas jag somnar då jag lägger huvudet på kudden!!

ps.det var en som sa en helt hemsk oacceptabel kommentar till mig idag,bara för att jag hade en åsikt om något. Detta är jag alldeles chockad och förbannad över nu,får se om jag kan återge det i morgon./natti igen


Seg i deg väder

Min mamma ringde förrut och hade jätteont i sitt knä,så nu har jag inspekterat det och vi har tid till vårdcentralen 13.30
Såg ut som om hon har vätska i det för det var rött,svullet och varmt. Jag vågade inte tala om för henne att de kanske kommer tömma det på vätska, hon är nämligen enormt rädd för sprutor och alla stickiga saker man använder på sjukhus. Så skulle jag säga något om det skulle hon total vägra att gå dit, hur ont hon än hade. Då skulle hon tala om för mig att vad det än var som drabbat knät, skulle då få själv läka :) Och så skulle det var med det, och till slut skulle jag och min syster få ta henne till sjukhus i ett akut tillstånd. Ja herre jösses, hon är söt lilla mamma.Jag får återkomma och berätta vad hon gjorde hos doktorn.
Efter läkarbesöket blir det att slöa, ett riktigt sova väder idag. Krypa ner i soffan se film väder. Och i morgon ska det vara likadant, ja man får äta lite gott och hoppas det inte regnar i alla fall.

Nu ska jag äta lite   Ha en bra dag, tjing







Gräsmatta & Nytt jobb



Klippte gräset så det blev så fiiint, tog ett tag att få igång gräsklippare.Men efter krampaktigt kämpande fick jag igång den. Skam den som ger sig! Det är lite lagom skönt att gå omkring med den i solens sken.
Det vore ännu bättre om det som ska driva den framåt funkat :)
Idag har jag sagt upp mig från jobbet, för att gå till annat jobb. Enormt mycket blandade känslor, jag har ett gäng arbetskamrater som är mer än guld värda!! Och att lämna dom blir så super super jobbigt.
Tänk om jag skulle kunnat ta med mig dom.....snyft!! I love you all.
Men vi ska fortsätta hålla kontakten, och jag får säkert nya super gulliga arbetskamrater......ja ja men ni är bäst så klart!!!!!!!!!!!!!



The sun is back

Hur bra har man inte mått idag? Jo super bra, tänk vad lite sol kan åstakomma :)
Har klippt gräs och gått i trädgården o pillat lite här o där.Bara myst av värmen. Och vad gör väl lite moln, absolut ingenting. För de täckte inte solen mycket idag, yippiyayyey :)

Denna fina rhododendron växer på baksidan av vårat hus, superfin då den blommar !


Lurad gånger 2

Japp, trodde Rachel getting married var en romantisk tjejfilm. Men det var det ju inte, sevärd men känner mig lite blåst på konfekten då jag hade väntat mig en helt annan film. Så kan det bli.

¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Jag tror jag tror på sommaren, jag tror jag tror på sol igen !!!!!

Jaha så blev det med det, ingen sol idag heller. Den finns ju där bakom molnen som vägrar flytta på sig.
Dom ser ut som en stor klibbig sockervadd. Som sitter fast :)
Men dagen har jag ägnat åt andra saker, viktiga sådana. Och nu väntar jag på gula bilen.....posten.
Den är alltid så sen här ute på landet. Ska försöka städa undan lite,har bara en film jag hittat som jag MÅSTE se först....
 ................är ju ensam hemma och då passar det bra med lite tjejig romantik :)

Lurad, jag är lurad

Men alltså hallå, vart är solen?    Ser ingen så långt ögat nååååååååår !!!

Den skulle ju komma idag..............men jag ger inte upp ännu...............på eftermiddagen kanske då.............snälla...suck
Håller hårt i sololjan....vägrar släppa den....jag VILL sola ...så det så

Ja sa ju det :)

Solen ÄR på ingång,och idag fick vi ett litet litet smakprov.
SÅÅ i morgon hoppas jag att det inte blir smakprov utan stor stor varm sooooooooooooooool. tack tack

Oskyldig !!!

Det finns absolut inget värre än att bli anklagad för något, och inte kunna bevisa på något sätt att man faktiskt talar SANNING !!!


ja så heter det ju

vart fick jag metropoler ifrån? Det heter ju metrologer :)

Traina

Jag har tränat , på crosstrainern =      svettigt & jobbigt pust pust


men jag är lika glad för det =   

Nämen!

HAR NI SETT, det regnar ute idag!!! Jaa det var väl på tiden, vi behöver ju lite regndroppar på vår torra mark.....................................................INTE !!!!!!!!!
Fy bubblan vad tråkigt, men misströsta inte. Det finns hopp, jag såg en STOR sol inom snar framtid. På måndag faktiskt. Och gud nåde om ni metropoler(heter det så?) har fel.
Nu laddar jag med bikini ,sololja,god dryck , tidningar och så bara väntar jag!
Resten av dagen vet jag inte vad jag ska ägna till, borde städa. Alltså, jag borde städa men jag känner att jag tror att jag hade massor annat att göra :) Ska bara titta in i minnet lite och se vad det var, nåt ska jag väl komma på, he he .
Funderar på att gå på bio idag,ska kolla upp vad som går.
Åh regnet det bara öser ner......................

   men efter regn........jepp

Ja jag s......

Ja jag säger då det, tråkigt är det! Bajs tråkigt !
Och snart ska man till jobbet igen........och solen skiner..inte.
vad göra tills man ska ta sig till jobbet? Inte nåt.
SUCK

Jobbar

Just nu är det bara jobb jobb jobb..................men snaaaaaaaaaaaaart är jag 3 ledig!
Yiipie ya yay ....:) ska snart lägga mig och sova ........behöver SÖMN

Våran bäbis Baloo

Idag har vi varit hos veterinären, våran lilla kille har inte varit så kry sista tiden. Han är ju 12 år nu, men har alltid varit den där lilla bussiga som man tror alltid ska vara ung i sinnet.Men verkligheten kommer ifatt, han hade en förstoring på hjärtat och arytmier. Så på tisdag ska han på ultraljud, fy fasiken vad detta är jobbigt. Så nu ska vi försöka hålla honom lite lugn, inte alltid så lätt när han ändå är pigg och vill leka!


Supernöjd

Ibland när man går omkring på den stora staden kan man ha riktigt tur. Jag hittar aldrig det där lilla extra som jag blir super förtjust i. Men häromdagen hittade jag denna uuuur mysiga tunika på Axelssons.

I Love it


Jag är blöt

Alltså inte av regn, nä jag kom på att jag har en crosstrainer :)
Så jag är blöt av svett, ja ja inte så trevligt. Men ack så skönt! Det var min första träning sen sjukhusbesöket och alla baskelusker. Och det gick faktiskt bra, inte allt för jobbigt. 6 härliga kilometer på 33 minuter...........im still going!!

Duschdags!!!

Regnet det bara öser ner :)

å ja blir ju blöt om både skor o strumpor..........hm så är det med det
nu när man äntligen är ledig så reeggnnaar det i alla lediga dar. Alltså hur kan det bli så här.? Häromdagen så stod solen så högt och lyste så varmt...och nu det här!!
Men i helgen som kommer jobbar jag ju, så då kanske den kommer tillbaka....tjoho.
Hoppas det ialla fall...det gör inget om jag jobbar, kom ändå.
Pust stånk stön, jisses vad man klagar jämnt.


Ogräs

Förstår inte vart allt ogräs kommer ifrån.Man tar bort och tar bort och ändå är det kvar ? Helt otroligt!
Men men det är bara att köra på , fram med hackan.
Nu kör vi ett varv till :)


Förstår inte vart allt ogräs kommer ifrån.Man tar bort och tar bort och ändå är det kvar ? Helt otroligt!  Men men det är bara att köra på , fram med hackan.  Nu kör vi ett varv till :)  Bästaste uppfunna tuggumit. Supergott mmm

Jag är ...vadå?

Jag är vansinningens världstrött!! Och på ett humör jag inte riktigt kan tyda själv, visserligen är det påverkat av yttre faktorer. Som man känner att man kan vara utan, ibland ialla fall. URK urk suck.
Jaha, så är det med det eller  nåt . Är väl lika bra att gå o lägga sig snart eller nåt?


.........................................................................................................................................................................................

RSS 2.0